Radhuset

Vi bor i ett radhus från 1973. Det är ett 122 kvm stort radhus i trä, uppdelat i två plan, har ett litet förråd, en liten trädgårdsplätt på baksidan och på framsidan kommer man direkt ut på den bilfria gata som hela radhuslängan ligger på. Området i sig är ett lite mindre område med några få gator,och man märker att hela området är uppbyggt för barnen. Det finns många cykelvägar, bilfria gator och massa lekparker.
Själva placeringen av vår del på gatan är vi väldigt nöjda med just för att vi har väldigt skyddat mot insyn, vi bor i mitten av radhusets fyra delar och störs sällan av det som händer runt omkring på gatan. Vi har en sandlåda precis utanför dörren på framsidan, garagelängan är endast 50 meter åt ena hållet och 50 meter åt andra hållet ligger en liten skogsdunge som leder till bra promenadvägar och stora lekparker.

När vi köpte huset så blev vi tredje ägarna på bara tio år och under dessa tio år så har huset inte alls tagits om hand om utan var väldigt slitet. Precis som när vi letade lägenhet, så letade vi nu också efter ett hus som vi fick renovera, slå ut väggar i och ändra om med. Och detta hus var ju då perfekt till det. I nästan alla fall så är det ju alltid något man vill ändra till, oavsett hur fint, hur nyrenoverat eller hur likt det är ens egen stil. Men det känns ju lite bättre att blåsa ut hela huset och bygga upp allt igen om det faktiskt var i dåligt skick från början.

Vi började med att riva alla väggar på nedervåningen så vi fick öppen planlösning. Så hade vi i lägenheten och vi älskade det. I huset var det på nedervåningen, som är drygt 60 kvm, 2 rum och kök plus en liten toa och en tvättstuga. Nu är det öppen planlösning med undantag för toan och tvättstugan. Vi gillar vitt, rent och brukar lägga in något träslag till det och sen ändrar vi om med olika accentfärger. I huset kör vi på samma stil. Ett ganska mörkt golv, vita väggar, vita köksluckor, vit kyl och frys (vi tycker dom smälter in bättre i vitt och valde därför det istället för rostfritt) och bänkskivor i mörkt trälaminat.
Vi byggde ganska omgående (okey då, det var våra pappor som byggde) ett stort trädäck på baksidan (ca 35 kvm däck, dvs lika mycket gräsplätt blev kvar) eftersom vi visste att vår total renovering av huset skulle tvinga oss att vara ute större delen oavsett väder under sommaren. Vår son var 6 månader och då är det inte så kul att vistas i slipdamm, sågspån och målarfärgslukt med honom. Så det blev en härlig sommar på en filt i skuggan från häcken, eller badandes i lilla poolen på trädäcket medan vi försökte turas om att renovera så gott det gick.
För att komma till trädäcket och baksidan behöver man gå genom tvättstugan och den var precis som resten av huset, i dåligt skick. Det kändes tråkigt att när man har besök behöva gå genom den äckliga tvättstugan som man helst ville gömma, så efter lite funderingar så tyckte vi det var värt att riva ut inredningen och sätta in nytt medan vi ändå var i farten. Så vi köpte svarta högblanka skåp från Ikea och satte in ny tvättmaskin och torktumlare, också i svart.

Tis 24:e maj 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s