Fredag

Idag har varit en sån himla skön dag. Vi var uppe i tid, hann äta frukost i lugn och ro. Valdemarsvik tog en dusch och hann se det han ville på Barnkanalen. Vi klädde på oss utan tjat och att jag blev putt, sen tog vi hans nya cykel till förskolan. Han har fått en liten röd med pakethållare och så har vi monterat hans cykelkorg där fram, som Tiger ligger i, och där bak har vi en sån där pinne som man håller i för att hjälpa barnet innan det kan cykla på egen hand. Mycket stolt parkerar han cykeln i cykelstället när vi kommer fram och när vi hämtar honom så har han hela dagen peppat avdelningen så alla står och tittar på när han malligt åker därifrån.
image
image
Under dagen har jag pluggat; suttit i soffan och läst i kurslitteraturen med fötterna i ett fotbad med epsomsalt och äppelvinäger.
Efter att vi cyklat hem från förskolan så fixade vi lite hemma, Valdemar försvann in i leksaksvärlden (så som han så ofta gör numera, pratar för sig själv, drar bilar längs soffan och föreställer de olika leksakerna han leker med) och jag lagade en jättegod pasta med kyckling, kantareller och bönpasta. Fick MVG av Jakob, som hann äta middag med oss innan bilen mot Jönköping gick, för att sen fortsätta runt på lite olika ställen en vecka framöver.
Efter maten poppade vi lite popcorn och tog fram lite pyssel och klippte och limmade på en bokstav till Valdemars hylla. Vi är inte riktigt överens om vilken som är ”hans bokstav”. Kanske blir vi överens om vi pysslar ihop ett V. Kanske.
Detta är dag 2 utan att barnprogrammen kommer på nästan direkt då vi kommit hem från förskolan. Hatar att ha igång tvn hela tiden. Valdemars pappa är också sådär och vill ha tvn på hela tiden. Jag vill ha lugn och ro numera. TV är bara ytterligare ett ljud. Igår och idag pysslade, lekte och läste vi böcker istället och satte på tv först när det var dags för välling och att sitta mer och ta det lite lugnt.
Så nu sitter vi här. Valdemar har pyntat fönstret och sitt växthus med sin pappas gamla bokpapper med Turtlesmotiv.
image
Sen ska vi visst campa. Själv hoppas jag på att det blir ganska tidigt i säng så vi vaknar i lagom tid. Jag ska jobba 14-23 och det är så skönt om man inte sover alldeles för länge utan hinner umgås mer innan jag ska jobba.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s