Blir aldrig som man tänkt sig

image
Men oftast så blir det bra ändå. Just idag känns det också som att det var ganska skönt att barnet till ena paret vi skulle fira nyår med har spytt i natt, att våra kompisars planer fick ändras pga samma orsaker och att vi båda familjer bestämde oss för att fira tillsammans istället. Nyår är så himla hypat och allt ska vara så stort och speciellt. Hur nyårsafton är har liksom inget att göra med hur ditt kommande år ska bli. Nu var jag super taggad, hade höga förväntningar, köpt klänning med paljetter, googlat smokey eyes för hundrafemtioelfte gången och planerat lockandet av håret. Men egentligen kändes det ganska skönt att planerna blev ändrade och vi tar det som det blir ikväll. Inga förväntningar – bara ha det trevligt och äta god mat.
Så nu sitter jag här i hallen hos vännerna och nattat min lilla skatt i vagnen. Vi har ätit snittar (som vi skulle bjudit på enligt egentliga nyårsfirandet), en med löjrom, rödlök och creme fraiche, en med tapenade (den blev sjukt god! Svarta oliver, vitlök, kapris och sardeller. Stark, inte för stark, men väldigt smakrik) och en med parmesancreme och fikonklyftor. Sen åt vi förrätt: chevre’toast (skulle jag välja en rätt att äta resten av livet så skulle det vara Chevre’toast). Jakob och Johan står just nu och grillar oxfilé och till det har jag gjort långsambakade tomater som ska serveras på en Naked cheesecake.
Dessert står värdparet för eftersom de skulle gjort det enligt sitt egentliga nyårsfirande. De är proffs på desserter så det ska bli spännande att se.

Gott nytt år!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s