Bild
0

Jag har fullt upp

image

Samma dag som Valdemar fyllde tre år så läste jag en artikel i tidningen om ”Jennie” som är utförsäkrad och lever på nästan ingenting och har svårt att ge sina barn julklappar och det där extra som man själv tycker är en självklarhet på jul. Jag misstänker att det är havet av födelsedagspresenter, frukosten på sängen och all uppmärksamhet som han fick de tre dagar (!!!) som hans födelsedag firades, som gjorde att jag tog åt mig enormt mycket av artikeln. Eller att jag skäms något otroligt för att jag blev sur på min kille som inte prioriterade att skynda till Siba för att köpa en surfplatta till Valdemar i födelsedagspresent så han kan spela pedagogiska spel, utan drog någon dålig ursäkt för varför han inte tyckte att det var passande nu utan han kunde få i julklapp istället och så fick lilla treåringen ”bara” en kassaapparat, Ballongspelet och fem stycken plast dinosaurier av sina föräldrar i födelsedagspresent. Stackarn. Tur de andra i vår närhet kom med presenter till honom.
Så det högg till något enormt i mitt hjärta när jag läste artikeln och jag får dagligen hålla tårar tillbaka när jag ser min son lycklig. Jag kan inte vifta bort tankarna om hur ”Jennies” son som hon berättar ”går till skolan med sänkt huvud och kommer hem med sänkt huvud, går in på sitt rum och sätter sig och ritar. Jag vet att han blir sparkad och spottad på i skolan. För att han inte har ett PS Vita som alla andra i klassen har. Så han sitter själv på rasterna. När han får vara i fred alltså.”. Jag blir inte av med tankarna om hur orättvis världen är.

Så jag startade en insamling. Därför ser mitt vardagsrum ut som det gör.
Här ligger mat, kläder och hygienartiklar till hela familjen. På onsdag går första lasset med saker till dom och längre fram mot jul så kommer det gå en leverans med julklappar och julmat till familjen. Under jullovet kommer familjen bli hämtad av oss, körda till badhuset och efter några timmars badande så ska mitt jobb bjuda dom på mat. Tänk va folk är fantastiska och ställer upp med hjälp till andra människor.
Jag slängde ihop en Facebookgrupp och över helgen har vi blivit 25 personer som tillsammans rensat våra hem på fina saker, sökt sponsring hos företag i form av blommor och mat, ber om hjälp hos nära och kära och strukturerar upp allt inför leveranser.

Ikväll ska jag och Valdemar på spansk afton på Caffé Gusto som är en restaurang som ägs av min svärmors bästis. De har bjudit in en kvinna som ska laga spansk mat och prata om den. Jag ska ta med en burk och hoppas på att snälla människor slänger i en peng eller två till behövande familjen.
Valdemar är alldeles för liten för att förstå men en av tjejerna i Facebookgruppen var igår på mitt jobb och lämnade massa mat och kläder. Hon hade med sig sin lilla dotter på kanske sex år. Dottern hade skrivit ett kort och ritat en bild och skickat med som hälsning till familjen vi hjälper. Himla fint att få visa sina barn hur man hjälper andra människor och att man verkligen ska vara tacksam för hur bra de flesta av oss faktiskt har det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s